Wie ben ik

minoek

Sinds 1975 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Ik heb de opleiding voor A verpleging gedaan en de specialisatie voor CCU en IC-thoraxchirurgieverpleging. Daarna heb ik de studie Beleid en Management in de Gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gedaan.
Als verpleegkundige heb ik op diverse afdelingen van ziekenhuizen gewerkt, op de methadonbus en als schoolverpleegkundige op een school voor langdurig zieke kinderen. Als activiteitenbegeleider heb ik met psychiatrisch patiënten, ouderen en verstandelijk gehandicapte mensen gewerkt.
Ik heb verschillende onderzoeken gedaan waaronder naar de effecten van het methadonreductieprogramma van een Consultatie Bureau voor Alcohol en Drugs, naar de samenwerking tussen bestuur, directie en hoofden van dienst in de verpleeghuizen in Nederland, naar activerend huisbezoek aan ouderen door vrijwilligers, naar de samenwerking van diverse instanties voor ouderenzorg in de wijk en naar het mentorschap in de GGZ.
Als stafmedewerker kwaliteit heb ik, bij een grote organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking en/of sociaalpsychologische problematiek, geleerd en ervaren dat het managen van kwaliteit niet alleen de doeltreffendheid van de zorg verbetert, maar ook de kosten (financieel en qua inzet) op den duur vermindert.
Door de diversiteit van mijn werkervaring heb ik veel facetten van de zorg gezien, waardoor ik goed in staat ben om met de verschillende niveaus in de zorg te communiceren. In mijn werk als professioneel mentor zoek ik zoveel mogelijk de samenwerking met degene die met mijn cliënt te maken hebben, om zo het beste voor mijn cliënt te bereiken.

Minoek Verdenius